1łyżeczkacukru brązowegomożna zastąpić rumem dla wzbogacenia smaku
0,25łyżeczkicynamonu
0,25 łyżeczkigałki muszkatułowej
0,5limonki
0,25szklankiwody
1pęczekszczypioru
Instructions
Wyciśnięty sok z limonki wraz z pozostałymi składnikami (poza kurczakiem i szczypiorem) wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.
Kawałki kurczaka zanurzyć w marynacie i pozostawić w lodówce na co najmniej 1 dzień.
Po wyjęciu z lodówki, kurczaka ułożyć na grillu na wyżej zawieszonym ruszcie i grillować około 30-40 minut często przewracając. W przypadku przygotowywania kurczaka na grillu elektrycznym lub patelni (najlepiej grillowej) ustawić temperaturę około 140 stopni.Kurczak ma być soczysty, więc należy uważać aby go nie wysuszyć. Marynata przybierze ciemną barwę, ale dokładnie taki jej kolor ma być.