Print
Krązki cebulowe
Course
Do piwa, Party, Przekąska
Cuisine
Amerykańska
Ingredients
2
duże cebule
200
g
mąki pszennej
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
soli
1
szklanka
mleka
bułka tarta
olej do smażenia
Instructions
Cebulę obrać i pokroić na plastry około 0,5 cm i rozdzielić na pojedyncze krążki.
Przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce.
Krążki cebuli obtoczyć w wymieszanej mące i odłożyć na talerz.
Do miski z mąką dodać mleko i wymieszać do uzyskania gładkiej masy.
Krążki pojedynczo zanurzać w cieście i obtoczyć bułką tartą. Bułkę docisnąć aby krążek był dokładnie obtoczony.
Smażyć na gorącym i głębokim oleju okoł 2-3 minuty aż się przyrumienią.