Lekko zmrożone (aby łatwiej sie kroiło) mięso wołowe pokrój w cienkie paski.
Imbir przypal nad ogniem.
Bulion doprowadź do wrzenia.
Goździki, cynamon, anyż i pieprz podpraż na patelni, aby uwolniły aromat. Następnie umieść przyprawy wraz z imbirem w woreczku z gazy (ideanie do tego nadają sie woreczki do parzenia herbaty) i wrzuć woreczek do bulionu. Dodaj cukier i sos rybny.
Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.
Podczas gotowania pokrój chilli, dymki i limonkę na cienkie plastry.
Makaron ryżówy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Po zakończeniu gotowania wyjmij woreczek z przyprawami.
Do misek nałóż porcję makaronu, włóż kilka kawałków ugotowanego mięca. Dodaj kilka plastrów chilli, dymki i limonki. posyp miętą, kolendrą i zalej bulionem.