Piersi kroimy na grube sznycle.
Bazylię, oregano, paprykę sól i pieprz mieszamy i tą mieszanką nacieramy sznycle z piersi.
Z ciasta francuskiego wycinamy 8 prostokątów.
Na każdym prostokącie na środku układamy kawałek kurczaka.
Na kurczaka kładziemy plaster sera.
Na ser kładziemy plaster szynki.
Ciasto nacinamy z boków co około centymetr.
Nacięte paski ciasta zakładamy na siebie lekko naciągając tworząc warkocz.
Podczas zawijania należy pamiętać aby pozostawić szparki między kolejnymi paskami, aby podczas pieczenia miała którędy uciekać para.
Jajko roztrzepujemy i pokrywamy nim zawiniętą roladkę aby podczas pieczenia ciasto zbytnio nie urosło i się nie przypaliło.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy roladki zostawiając między nimi trochę miejsc, aby się nie posklejały podczas pieczenia gdy ciasto urośnie.
Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut aż ciasto się zrumieni.