Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Zalewamy jogurtem wymieszanym ze słodką papryką i garam masala. Mięso musi pozostać w marynacie co najmniej 20 minut.
W małym naczyniu mieszamy przyprawy: kolendrę, kmin rzymski, curry, kurkumę, pokrojone drobno chili i imbir.
Cebulę kroimy w piórka i drobno siekamy czosnek.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy klarowane masło lub olej i wrzucamy cebulę i czosnek Smażymy aż do zeszklenia się.
Wlewamy na patelnię kurczaka wraz zz marynatą i dodajemy pastę curry i smażymy do czasu aż kurczak nie będzie surowy.
Dodajemy passatę i po około 5 minutach wlewamy śmietankę. Następnie dusimy koło 10 minut na małym ogniu.
Dodajemy wymieszane przyprawy, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Jeśli potrawa będzie za mało słona dodajemy sos sojowy.
Podawać posypame liśćmi kolendry.