Ogórka przekrajamy wzdłuż i usuwamy nasiona. Ogórka, marchewkę i rzodkiew kroimy w cienkie słupki.
W misce mieszamy składniki sosu i dokładamy pokrojone warzywa. i odkładamy do lodówki.
Obieramy seler i kroimy do na kawałki w kształcie prostokątów na grubość około 1-2 cm.
W garnku gotujemy wodę dodajemy jedną saszetkę zupy miso, dodajemy sos sojowy i mieszamy do wymieszania składników. Dodajemy pokrojony seler i gotujemy do miękkości pod przykryciem.
Ugotowanego selera wyciągamy z bulionu i studzimy. Bulion pozostawiamy na małym ogniu i redukujemy o połowę.
Do szklanki nalewamy 3-4 łyżki zimnej wody i dodajemy łyżkę mąki pszennej i mieszamy aż nie będzie grudek i dodajemy do bulionu. Bulion mieszamy, aż do zgęstnienia i zdejmujemy z ognia.
Ostudzone kawałki selera zawijamy w przycięte liście nori tak aby pokryć tylko dwa boki.
W miseczce roztrzepujemy jajko i na talerz wsypujemy mąkę ziemniaczaną.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej.
Obtaczamy seler w jajku i następnie w mące i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z sałatką posypaną sezamem, sosem przygotowanym z bulionu i ryżem.