Filety przekroimy na cieńsze plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Smarujemy połową oliwy i doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odkładamy na około pół godziny.
Pomidorki kroimy na połówki, mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w jedno centymetrową kostkę. Szalotkę siekamy w drobną kostkę.
Warzywa i ser mieszamy w misce i doprawiamy pieprzem.
W szklance mieszamy ocet balsamiczny z miodem.
Rozgrzewamy patelnię i ustawiamy średni ogień. Filety z kurczaka maczamy w pozostałej oliwie i kładziemy na patelni. Smażymy około 3 minut. W tym czasie doprawiamy sałatkę solą i mieszamy.
Przewracamy kurczaka na drugą stronę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Po około dwóch minutach polewamy filety mieszanką miodu i octu balsamicznego i na wierzch układamy sałatkę i przykrywamy patelnię pokrywką. Smażymy jeszcze około minuty aż mozzarella zacznie się rozpuszczać.