Głęboką patelnię lub woka rozgrzewamy i wrzucamy orzechy nerkowca. Prażymy kilka minut. Zdejmujemy z patelni i odkładamy na później.
Wlewamy na patelnię olej i wkładamy suszone papryczki i smażymy chwilę. Zdeujemy gdy zaczną się robić ciemne. Następnie kroimy je na kawałki usuwając nasiona. Olej zostawiamy.
Na patelnię wrzucamy posiekany w drobną kostkę czosnek i smażymy go na złoto.
Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i czerwoną cebulę pokrojoną w piórka. Wlewamy bulion, sos sojowy, sos rybny i dodajemy cukier. Zmniejszamy ogień i smażymy wszystko przez 5 minut aż płyn lekko odparuje.
Dodajemy dymkę, pokrojone papryczki i orzechy. Mieszamy i smażymy jeszcze około 2-3 minut.
Podajemy posypane liśćmi kolendry i posiekanym szczypiorkiem wraz z ryżem na osobnym talerzyku.