Do garnka wrzucamy cynamon, galangal, nasiona kolendry, liść laurowy, pieprz, cukier i sól. Wlewamy sos sojowy, wkładamy pokrojone mięso i zalewamy około 2 litrami wody, tak aby wszystko znalazło się pod wodą.
Zagotowujemy i gotujemy dalej pod przykryciem na małym ogniu przez około 50 min, aż wieprzowina będzie miękka.
Czosnek obieramy i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony czosnek i smażymy na jasny brązowy kolor.
Marchewkę i seler naciowy kroimy na plasterki.
Blanszujemy marchewkę i kiełki soi, przez 3-4 minuty w garnku z wrzącą wodą.
Wyjmujemy wieprzowinę z garnka i nakładamy do misek. Wkładamy też odsączoną marchewkę, kiełki soi, seler naciowy, smażony czosnek i liście kolendry.