Wołowinę kroimy w poprzek włókien w cienkie paski. Przyprawiamy 1 łyżeczką kurkumy i 1 łyżeczką soli. Mieszamy aby przyprawy poryły dokładnie mięso i odstawiamy do marynowania na co najmniej 10 minut (czas krojenia warzyw).
Czerwoną cebulę kroimy na pół i kroimy na plasterki o grubości około 0,5 cm. Czosnek i imbir kroimy na cienkie plasterki. Papryczki chilli kroimy po skosie na plasterki o grubości około 1 cm.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Wrzucamy na patelnię mięso i warzywa i smażymy mieszając co jakiś czas. Jeżeli w trakcie smażenia pojawi się płyn, należy zredukować do minimum.
Na patelnię wlewamy 2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżkę oleju sezamowego, 2 łyżki sosu ostrygowego, 1,5 łyżki sosu srirachsrirachaa, 1 łyżeczkę cukru i łyżkę koncentratu pomidorowego. Smażymy dalej przez około 5 minut cały czas mieszając, aż powstały sos dokładnie pokryje mięso i warzywa.