Na suchą i rozgrzaną patelnię wsypujemy sezam i lekko prażymy. Odkładamy na bok.
Marchewkę kroimy w paseczki. Pora pokroimy ukośnie w grube talarki. Mięso kroimy w cienkie paski.
Na dużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i jedną łyżkę oleju z prażonego sezamu. Wrzucamy mięso i smażymy na dużym ogniu, mieszając,, aż mięso nie będzie surowe. Wyjmujemy mięso łyżką cedzakową i odstawiamy na bok.
Na patelnię dolewamy 1 łyżkę oleju z prażonego sezamu i jedną łyżkę zwykłego oleju i wrzucamy pora, marchewkę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smażymy mieszając, około 3 minut, tak aby warzywa być półtwarde. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce lub do miski i przykrywamy aby nie schłodziło się za bardzo.
Na patelnię wlewamy 2/3 szklanki bulionu, dodajemy 2 łyżeczki brązowego cukru, łyżkę ciemnego sosu sojowego i łyżkę oleju sezamowego. Mieszamy i dodajemy wcześniej odstawione mięso mięso. Gotujemy kolejne 3 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy uprażony sezam i gotujemy jeszcze około minuty cały czas mieszając.
Płaską łyżkę mąki ziemniaczanej mieszamy z odrobiną wody i wlewamy na patelnię. Gotujemy jeszcze chwilkę, aż sos zgęstnieje.
Warzywa wykładamy na talerz a na nie wykładamy usmażone mięso z sosem. Dla ozdoby możemy posypać odrobią sezamu.