Tofu kroimy w plastry. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy tofu przez 2-3 minuty do zrumienienia się, a następnie obrócić i ponownie smażymy 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar oleju.
W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu.
Cebulę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. Na gorącą patelnię na której smażyliśmy tofu, dodajemy odrobię oleju jeżeli jest za mało i wkładamy posiekaną cebulę i smażymy, aż będzie lekko złocista. Dodajemy połowę posiekanego szczypiorku oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Smażymy około minuty.
Na patelnię wkładamy z powrotem obsmażone tofu, zwiększamy ogień, wlewamy sos i delikatnie mieszamy, aby całe tofu równo pokryło się w sosem. Kiedy większość sosu odparuje zdejmujemy patelnię z ognia, posypujemy tofu szczypiorkiem, sezamem oraz lekko skrapiamy olejem sezamowym.