W trakcie gotowania makaronu kroimy pierś z kurczaka w kostkę o boku około 1,5 cm i wrzucamy do miski, posypujemy solą i pieprzem. Dodajemy jeden ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy, aż przyprawy pokryją równomiernie mięso.
Gdy makaron się ugotuje, odcedzamy go i odkłądamy na później. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy zamarynowaną pierś z kurczaka i smażymy mieszając aż nie będzie surowy.
Dodajemy na patelnię suszone pomidory pokrojone w paski. Drugi ząbek czosnku przeciskamy przez praskę i wrzucamy na patelnię razem z przyprawą curry i kurkumą. Smażymy mieszając około minuty.
Dodajemy śmietanę, mieszamyzamieszać i doprowadzmy do wrzenia. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy aż sos równomiernie go pokryje i lekko zgęstnieje.Podajemy gorące.