Keyword chilli, czosnek, do maczania, kolendra, sos, sos sojowy
Prep Time 10minutes
Cook Time 5minutes
Total Time 15minutes
Servings 4porcje
Calories 76kcal
Ingredients
3łyżkiwody(gorącej)
3łyżkidrobnego cukru
1czerwona papryczka chilli
2ząbkiczosnku
3łyżkisoku z limonki
1łyżeczkaoctu ryżowego
2łyżkisosu sojowego
2łyżkiświeżych liści kolendry
Instructions
Do miski wlewamy 2 łyżki wody i doda jemy 3 łyżki cukru. Mieszamy aż cukier się całkowicie rozpuści w wodzie.
Dodajemy 3 łyżki soku z limonki i łyżeczkę octu ryżowego.
Papryczkę chilli przekrajamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i kroimy w drobną kostkę. Liście kolendry drobno siekamy i wraz z posiekaną papryczką dodajemy do miski.
Dwa ząbki czosnku przeciskamy przez praskę i dodajemy do reszty składników.