Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i mieszamy dokładnie, aż do połączenia się, W razie potrzeby doprawiamy większą ilością soli i pieprzu.
Omlet i bekon
Do naczynia wbijamy dwa jajka, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z grubym dnem i kładziemy na nią cztery plastry bekonu. Smażymy z obu stron do momentu aż będzie lekko chrupiący.
Zdejmujemy bekon z patelni. Jeżeli zbyt mało wytopiło się tłuszczu z bekonu drobinę oleju aby usmażyć omlet.
Na patelnię wlewamy rozkłócone jajka. Smażymy bez przewracania aż do momentu gdy wierzch omleta będzie prawie ścięty.
Przewracamy delikatnie omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze przez kilka sekund.
Składamy tortillę
Tortillę możemy lekko podgrzać w mikrofali ale nie jest to konieczne.
Czerwoną paprykę kroimy w słupki, a czerwoną cebulę w cienkie plasterki.
Tortillę kładziemy na talerz i na jednej połowie zaczynamy układać liście szpinaku, usmażony ciepły omlet, plastry bekonu, paprykę i cebulę. Polewamy sosem chrzanowym poukładane składniki.
Tortillę rolujemy ciasno od strony poukładanych składników, tak by część bez skłądników szczelnie zamknęła całość. Jemy póki omlet jest jeszcze ciepły a bekon chrupiący.