Z plastrów boczku zaplatamy mini matę (przeplatamy plastry boczku) o wielkości naszego sera i tak żeby wystające końce boczku można było zagiąć i dokładnie zakryć od góry ser.
"Matę" z plastrów boczku smarujemy na środku łyżeczką musztardy francuskiej (nie smarujemy wystających części) i posypujemy przyprawą.
Układamy na boczku na środku ser i zawijamy końce plastrów boczku tak aby jak najszczelniej zamknąć w środku ser.
Zawinięty ser kładziemy na rozgrzanym grillu na blaszce lub kawałku foli aluminiowej posmarowanej olejem układając zawinięty ser łączeniem plastrów boczku do dołu.
Grillujemy około 10-15 minut aż boczek się przyrumieni. Zdejmujemy ser delikatnie nie ściskając zbytnio aby skórka sera nie pękła i nie rozlał się delikatny miąsz. Podawać można z dodatkową konfiturą z żurawiny, ale kwaskowaty smak musztardy i tak zrównoważy smaki i ser będzie pyszny.