Na głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Imbir i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię. Ciągle mieszając smażymy ok. 1 minuty (tak aby czosnek się nie spalił).
Dodajemy mielone mięso i smażymy mieszając i rozdrabniając,, aż całe mięso będzie wysmażone (ok. 5 minut).
Dodajemy 5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżki słodkiego sosu chilli i łyżeczkę chilli w proszku. Smażymy przez ok. 2 minuty cały czas mieszając.
Zupa
1,5 szklanki bulionu wlewamy do garnka, dodajemy 3 szklanki mleka sojowego, 2 łyżki sosu sojowego, 0,5 łyżeczki cukru i 1 łyżeczkę masła orzechowego. Pasta miso jest dość słona więc po dodajemy ją po łyżeczce, próbując cały zupa nie jest za słona.
Mieszając podgrzewamy, uważając aby zupa się nie zagotowała i nie wykipiała.
Dodatki
Jajka gotujemy na pół twardo (żółtka mają być nie do końca ścięte)
Makaron ugotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szczypior siekamy, a sezam delikatnie prażymy na suchej patelni.
Podanie
Wszystkie składniki powinny być podgrzane przed włożeniem do misek. Do misek wkładamy kolejno: makaron, wlewamy zupę (ok. 2/3 wysokości miski), wsypujemy po jednej stronie mięso, a po drugiej stronie wkładamy po jednym jajku przekrojonym na pół żółtkiem do góry. Całość posypujemy szczypiorkiem oraz sezamem.